Η ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ ΑΕ υπέγραψε σύμβαση τριάντα ετών με το Ελληνικό δημόσιο μέσω του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας για να κατασκευάσει και να εκμεταλλευτεί ένα εμπορικό κέντρο 4.000 m2 στεγασμένου χώρου για λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και 4.000 m2 υπαίθριου χώρου για εμπορική χρήση, εκδηλώσεις και αναψυχή.

Το Kavala Port Center (KPC) όπως αυτό θα ονομάζεται, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης σε απόσταση εξακοσίων μέτρων από την κεντρική πλατεία, και είναι η φυσική προέκταση του Εμπορικού Κέντρου της πόλης.

Λιμάνι Καβάλας

Λιμάνι Καβάλας


Η περιοχή του KPC γειτνιάζει ανατολικά με το παράλιο Ιστορικό Τείχος και την συνοικία της Παναγίας, όπου βρίσκονται τα γνωστά μνημεία του Ιμαρέτ και του κάστρου της Καβάλας.
Μπροστά του βρίσκεται ο χώρος προσέγγισης των επιβατηγών πλοίων για τα νησιά του Αιγαίου, και των κρουαζιερόπλοιων, καθώς το κτίριο θα λειτουργεί και ως τερμιναλ για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας.

Μεγάλο μέρος της παρακείμενης έκτασης, καταλαμβάνει υπαίθριος χώρος στάθμευσης οχημάτων που εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης, καθώς επίσης και ο σταθμός των μέσων μαζικής μεταφοράς της πόλης της Καβάλας προσθέτοντας ένα επί πλέον πλεονέκτημα στο KPC.

Το λιμάνι "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ" της Kαβάλας όπου βρίσκεται το KPC, έχει προοπτική να εξελιχθεί σε σημαντικό προορισμό της κρουαζιέρας, συνδυάζοντας επισκέψεις στους γειτονικούς αρχαιολογικούς προορισμούς της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ (χρονοαπόσταση τριάντα πέντε λεπτών) και των ΦΙΛΙΠΠΩΝ (χρονοαπόσταση είκοσι λεπτών), υποδεχόμενο με τα σημερινά δεδομένα επι πλέον 20.000 καταναλωτές για τα καταστήματα που θα λειτουργούν εντός του KPC και στον υπαίθριου χώρο του.

Αναμένεται επι πλέον λόγο της μαρίνας τουριστικών σκαφών που είναι υπό κατασκευή, κατακόρυφη αύξηση του θαλάσσιου τουρισμού στη πόλη της Καβάλας.
Η εγγύτητα των νήσων του Βορείου Αιγαίου με την Καβάλα και εν συνεχεία μεταξύ τους, ευνοεί το yachting στο Αιγαίο με αφετηρία το λιμάνι της Καβάλας "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ".

Η Καβάλα είναι το φυσικό λιμάνι της ενδοχώρας των Βαλκανίων και η πύλη εισόδου της στο Αιγαίο.Με αυτά τα δεδομένα, το αποτέλεσμα θα είναι να καταστεί ο χώρος του KPC ως ο κυρίως τουριστικός, εμπορικός, και χώρος αναψυχής της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Η προγραμματισμένη ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση της περιοχής, η ύπαρξη χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων μεγάλης χωρητικότητας, ο σταθμός των μέσων μαζικής μεταφοράς και η γειτνίαση με μνημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, αποτελούν ευνοϊκές συνθήκες για την αύξηση των επισκεπτών του KPC (από τον τοπικό πληθυσμό και από τουρίστες), πέραν της δεδομένης κίνησης των επιβατών των ακτοπλοϊκών γραμμών και της κρουαζιέρας.
Λιμάνι Απόστολος Παύλος, Καβάλα
2510 361 220
2510 361 297
georgoulias@georgoulias.com.gr

Φωτορεαλισμός

Διάγραμμα Κάλυψης

Όψεις